söndag 3 november 2013

Hemmagjort knäckebröd, 1a försöket

Tänk att det är så enkelt att göra knäckebröd. Du bestämmer dessutom själv vilka frön du ska ha i och på, perfekt!



Knäckebröd, 1 full plåt

2 dl fullkorn dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
0.5 tsk havssalt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

salt och frö att strö uppepå

Sätt ugnen på 150 grader. 
Blanda alla torra ingredienser. Rör i olja och vatten. Bred ut detta på en bakplåtspappersklädd plåt. Jag bredde så det täckte nästan hela bakplåtspappret. Sporrada/skär rutor så gott det går. Strö lite flingsalt och frö på och grädda mitt i ugnen i ca 45-60 minuter (eller tills det verkar knaprigt och fint).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar