måndag 11 mars 2013

Hemmagjorda korvbröd, lagom grova

Hemmagjorda korvbröd. Gott, enkelt och antagligen mycket nyttigare. Jag gjorde 20 st men det kan lätt bli 22-24 st med.


Korvbröd, 20-24 st
50 gram jäst
5 dl mjölk
0.5 dl rapsolja
2 tsk salt
0.5 msk socker
0.5 dl vetekli
1 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl+lite till utbakning

Smula jästen. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och rör ut jästen med lite av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken, olja, salt, socker, vetekli och grahamsmjöl. Rör ut mjölet och lite åt gången. Knåda till en smidig deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Ta upp degen på bordet, dela i 2 bitar och dela varje bit i 10-12 bitar. Rulla en boll och rulla ut degen till fingrar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Låt dem svalna under bakduk på skärbrädan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar