tisdag 11 december 2012

Supersmarriga polkasnittar

Godis eller kaka? Nja mer kaka med så god och de blir kanonfina. 



Supersmarriga polkakäppar, 60 st

5 dl vetemjöl
2.5 dl socker
4 msk kakao (gärna av bra kvalitet ex Gardini)
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200 gram rumsvarmt smör/margarin (jag blandade 50/50)
1 ägg

Garnering:
150 gram vit choklad (ex Guido Castagna)
ca 10-15 mortlade polkagrisar

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram ca 2 plåtar med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i små bitar. Sist tillsätter ni ägget. Nu körde jag med elvispen snabbt till en deg.

Dela degen i ca 7 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder och lägg på plåtarna. Tryck ut dem lite. 

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Skär längderna i bitar strax efter de tagits ut ur ugnen.
Låt svalna. Pensla med den vita chokladen (jag micrade chokladen 2x1 minut.) och strö över polkakross.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar