måndag 29 oktober 2012

Brödbullar med russin och lite grovt i

Detta är en tredubbel sats. Hade lite tid över:)



Brödbullar med russin och lite grovt i, 60 st

150 gram jäst
1.5 liter filmjölk
6 msk olja
5 msk honung
3 tsk salt
5-6 dl russin
3 dl vetekli
6 dl havregryn
9 dl grahamsmjöl
15-18 dl vetemjöl

Ljumma 5 dl av filmjölken och lös upp jästen med. Tillsätt resten av filmjölken, olja, honung, salt, russin, vetekli, havregryn och grahamsmjölet. Knåda sist i vetemjölet.

Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Dela degen i 3 delar. Varje del ska bli 20 brödbullar. Låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla med lite filmjölk. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Låt svalna på galler. De går bra att frysa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar