söndag 11 november 2012

Mockatårta, take 1...

Idag provade jag att göra pappas favorittårta mockatårta. Första försöket och långt ifrån sista. Nästa gång ska jag dock göra tårtan men med 4-5 lager maräng och då kommer jag även öka krämen lite. Det är väl tilltaget med kräm till denna tycker jag:)



Mockatårta

Marängbotten:
4 äggvitor, strl m-l
2 dl strösocker

Mockakräm:
260 g smör
2 dl florsocker
4 äggulor
3 tsk vaniljsocker
2.5 msk vatten
3-3.5 msk snabbkaffepulver

Botten: 
Rita 3 cirklar á 22 cm på bakplåtspapper. Lägg på plåtar.
Koka upp vatten i en kastrull. Häll i vitor och socker i en skål som passar att sätta i vattenbad i kastrullen. Vispa med elvisp tills det är en fast konsistens på marängen. Du ska kunna göra toppar som ej sjunker tillbaka.
Bred ut i de 3 ringarna på bakplåtspappret och grädda i varmluft 100 grader i ca 1 timme. Glöm inte att byta plats på plåtarna så alla gräddas lite här o var. Räcker några ggr. Låt stå och svalna i ugnen.
Om de ej släpper från botten så lägger ni dem upp och ner och penslar lite kallt vatten med en pensel på undersidan pappret så släpper det fint.

Krämen:
Värm vattnet och tillsätt snabbkaffepulvret. Låt stå och svalna.
Vispa smör och florsocker. Tillsätt gulor och vaniljsocker. Rör sist i kaffet. Häll i en sprits och låt ligga i kylen ett tag innan den spritsas på.

OBS! Gör tårtan en dag i förväg!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar