tisdag 6 mars 2012

Trattkantarellchutney? Jovisst går det!

Har så mycket trattkantareller från höstens skörd.... Men nu har jag hittat ett recept på chutney gjord av trattkantareller. Det är som gelé och trattkantareller i ett. Mycket gott till potatis, sås och ex pannbiffar. Jag gjorde dem av förvällda trattisar som jag tinade och klämde ur vätskan av. Skit insåg just att jag glömt fotat... Bild kommer.



Trattkantarellchutney

200 gram frysta förvällda trattkantareller (motsvarar ca 1 liter färska eller ca 3 dl torkade)
1 dl ättika (12%)
3 dl vatten
3,3 dl strösocker
0,75 tsk cayennepeppar
0,5 tsk hela vitpepparkorn
1 kanelstång
0,5 gul lök, fint hackad
5 torkade hackade aprikoser
0,75-1 msk hackad färsk ingefära 

Tina de frysta trattkantarellerna och krama ur vätskan (vid färska trattkantareller förväll och häll av vattnet).
Koka upp ättika, vatten, socker, cayennepeppar, vitpeppar och kanelstången. Häll i svampen och resten av ingredienserna.
Låt koka utan lock i ca 1 timme eller då den börjar bli geléig i konsistensen.
Häll upp på burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar