onsdag 7 mars 2012

Mustig härligt chokladkaka med smak av rom och chili




Detta är recept till en kladdkaka men som bakas i en sockerkaksform och under längre tid i ugnen. Fantastiskt mustig, smakfull och mmmmmm ljuvlig.

Mustig chokladkaka med rom och chili

250 g mörk kvalitetschoklad (jag använde mörk choklad från Beschle)
200 g smör eller margarin
4 ägg
1 1/4 dl mjöl
1,5 dl strösocker
0,5 tsk chilipulver
2 msk rom

Smörj och bröa en sockerkaksform. Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och häll i chokladen (skall vara hackad). Tag kastrullen från plattan och rör ut chokladen så det blir en slät chokladsmet. 

Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna till ett hårt skum.

Vispa i äggulorna i chokladsmeten (en åt gången och rör ordentligt). Häll i socker, chili och rom. Vänd i siktat mjöl. Vänd sist i äggvitorna.

Häll i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 35-45 minuter. Kolla kakan med en sticka för att se om den är klar. Ta ut den i tid så den ej blir torr!! Låt svalna.

Gör nu lite glasyr:
Smält 50 gram smör eller margarin.
Häll i 3 msk kakao och 1 tsk vaniljsocker.
Tillsätt florsocker (2-3 dl) och lite lite vatten så det blir god smak och rätt konsistens.

Häll glasyren på kakan och sikta lite florsocker över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar