måndag 19 mars 2012

Syltgrottor med svartvinbärsmarmelad

Har du kvar vinbär från förra året? Gör en god marmelad av den och varför inte använda en del till dessa syltkakor? Jag kom just på att det nog är supergott med lite hackad vit choklad i. Får bli nästa gång. För den som vill hacka 50 g vit choklad i.

Dessa går snabbt att göra så de passar perfekt om du får oväntat besök:)

Syltgrottor med svartvinbärsmarmelad, ca 20 st

4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
175 g smör eller margarin gärna rumstempererat
1/2 dl kokos
svartvinbärsmarmelad (tag vad du har. Plommonsylt, krusbär, hallon m m)

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla torra ingredienser och knåda i smöret. Rulla till 20 bollar och lägg i bakformen. Tryck ner ett finger och gör ett litet hål som du fyller med marmeladen.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar