måndag 19 december 2011

Kokosskum med lite polkasmak-sockershock...


Denna blev lite för söt för min smak. I vanliga fall doppar jag dem i en blandning av kakao och kokos vilket gör sig bättre i min smak men detta är en kul variant till jul tycker jag. Snöflingor med lite rosa i.

Kokosskum, räcker till liten långpanna

2 dl kokos
1 msk gelatinpulver
3 msk vatten
5 dl socker
1 dl vatten
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
lite polkaströssel

Smörj en liten långpanna med lite olja. Häll på 1 dl av kokosen i formen och spara resten till toppen.
Lös gelatinpulver i kallt vatten och låt svälla ca 10 minuter.
Häll strösocker och 1 dl vatten i en kastrull och rör under uppvärmning tills sockret smält. Lägg i gelatinet och rör tills det smält.
Vispa äggvitorna hårt.
Vispa i sockerblandningen i fin stråle. Vispa länge med elvisp tills det börjar likna lätt vispad grädde. Vispa sist i vaniljsockret.
Häll i formen. Toppa med resten av kokosen och strö över lite polkaströssel.
Ställ i kylen några timmar med plastfolie över. Skär i bitar och lägg i burk som förvars i kylen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar