lördag 17 december 2011

Hemmagjorda Twix, enkelt och gott!

Twix - krispigt, krämigt och choklad:)


Botten:
225 g margarin eller smör
1 dl socker
6 1/2 dl mjöl

Kolan:
175 g margarin eller smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Toppen.
200 g mjölkchoklad, jag använder Guido Castagnas mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en bunke och tryck ihop den. Kavla ut den på plåten. Jag kavla ut hela längden men utnyttjade ej hela bredden av plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Häll alla ingredienserna till kolan i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 45 minuter eller tills den tjocknat till en kräm.

Häll kolan över botten och låt svalna något.

Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och bred ut den över twixen. Chokladen finns på www.ecoefashion.com

Skär i bitar då chokladen stelnat.

NJUT!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar