onsdag 7 september 2011

Chokladtryffelkaka-en chokladchock!


200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt

Tryffel:
1.5 dl grädde
2 msk smör
200 g mörk choklad.

Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i chokladblandningen.
Rör ner mjöl och salt. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 18 minuter.

Nu gör vi tryffel:
Koka upp grädde och smör. Tag av kastrullen från spisplattan och lägg i chokladen. Rör tills net är smält. Häll tryffeln i en skål och ställ in i kylen i ca 1 timme. Rör sedan ordentligt och bred ut över tårtan.

Det är jättegott att garnera med pinjenötter, valnötter, cashewnötter, go crazy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar