måndag 5 augusti 2013

Tigerbrownie med färska hallon



Tigerbrownie
85 g smör
125 g mörk choklad
1.5 dl muskovadosocker
0.5 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
0.5 tsk bakpulver
1 krm mellangrovt havssalt
1 dl hallon

Osttäcke
100 gram phiadelphiaost
1 ägg
0.5 dl socker

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en brownieform ca 18x20 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och häll i socker och choklad. Rör tills chokladen smält (låg värme då chokladen hälls i). Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa ägg och vaniljpulver. Blanda mjöl, kakao, salt och bakpulver och rör i det i äggsmeten. Vänd sist i chokladsmeten och de flesta hallonen. 
Häll i formen.

Nu äggsmeten
Vispa ihop ostsmeten, häll i resterande hallon, häll över kakan och dra mönster med en gaffel över kakan.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar