Botten
200 g digestivekex
75 g smör eller margarin
1 dl cornflakes
1 dl cornflakes
Fyllning
500 g kesella (ej lätt)
180 g phiadelphiaost
(alt 250 g kesella+400g phiadelphia)
(alt 250 g kesella+400g phiadelphia)
1.5 dl strösocker
0.5 dl maizena
1 dl grädde
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 citron (saft av citronen)
Topping
3 dl svarta vinbär
2 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Mortla/smula digestivekex, krossa cornflakes fint och rör ihop med smält smör. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant (jag har alltid bakplåtspapper i).
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll på kexbotten.
I skålen som ni vispade ihop fyllningen häller ni i vinbär och socker (den behöver ej diskas emellan). Rör och mosa bären lite grann tills sockret lösts upp och klicka ut över kakan. Dra med en gaffel eller kniv så det blir ett fint mönster över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter.
Mortla/smula digestivekex, krossa cornflakes fint och rör ihop med smält smör. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant (jag har alltid bakplåtspapper i).
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll på kexbotten.
I skålen som ni vispade ihop fyllningen häller ni i vinbär och socker (den behöver ej diskas emellan). Rör och mosa bären lite grann tills sockret lösts upp och klicka ut över kakan. Dra med en gaffel eller kniv så det blir ett fint mönster över.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar