söndag 4 augusti 2013

Kalljästa frallor med havregryn



Kalljästa frallor med havregryn, 12 st

25 gram jäst
5 dl vatten (kallt)
1.5 tsk salt
1.5 msk socker
3 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

Topping:
fiberberikade havregryn

Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tillsätt resten och rör om ordentligt. Degen är kletig. Täck med plastfolie och ställ i kylen under natten (det räcker med en vanlig plastbunke). 
På morgonen sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och bakplåtspapper och strö fiberberikade havregryn på pappret. Klicka ut 10-12 frallor och strö över grynen igen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt svalna på galler.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar