torsdag 15 augusti 2013

Brysselkex med plommonsylt

Ljuvliga småkakor. Bara en till....
Lite sött blandat med lite kryddig och småbesk plommonsylt (lät inte bra med besk sylt men god är den). En riktigt smarrig kombination.



Brysselkex med sylt, 40 st

200 g smör/margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4.5 dl vetemjöl

Pärlsocker till dekoration och sylt att toppa med

Vispa/knåda ihop kakdegen. Dela i två bitar och rulla till två längder med ca 4 cm diameter. Rulla längderna i pärlsocker, rulla in dem i plastfolie och ställ i kylen någon timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär varje längd i 20 kakor och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Tryck en liten grop på varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar