Botten
115 g smör
115 g mörk choklad (gärna Guido Castagna 61 eller 76%)
2.5 dl rörsocker strö
0.5 dl mjölk
2 stora vispade ägg
2.5 dl vetemjöl
Cheesecake
200 g Philadelphia
0.5 dl rörsocker strö
0.4 dl vaniljyoghurt
1 stort ägg
1 dl svarta vinbär
Klä en brownieform (ca 18x20cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret. Hacka chokladen, tag av kastrullen med smöret från plattan och rör i chokladen. Ställ åt sidan så den får svalna lite.
Gör under tiden cheesecakefyllningen. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
Rör ner socker och mjölk i chokladsmeten. Vispa ner äggen. Vänd sist i mjölet.
Häll chokladsmeten i formen. Häll i bären i cheesecakefyllningen och häll på choklad smeten. Dra med en gaffel i smeten så det rörs om något.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar