söndag 11 augusti 2013

Cheesecakebrownie med svarta vinbär


Cheesecakebrownie med svarta vinbär

Botten
115 g smör
115 g mörk choklad (gärna Guido Castagna 61 eller 76%)
2.5 dl rörsocker strö
0.5 dl mjölk
2 stora vispade ägg
2.5 dl vetemjöl

Cheesecake
200 g Philadelphia 
0.5 dl rörsocker strö
0.4 dl vaniljyoghurt
1 stort ägg

1 dl svarta vinbär

Klä en brownieform (ca 18x20cm) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 180 grader. 
Smält smöret. Hacka chokladen, tag av kastrullen med smöret från plattan och rör i chokladen. Ställ åt sidan så den får svalna lite.
Gör under tiden cheesecakefyllningen. Blanda alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.
Rör ner socker och mjölk i chokladsmeten. Vispa ner äggen. Vänd sist i mjölet. 
Häll chokladsmeten i formen. Häll i bären i cheesecakefyllningen och häll på choklad smeten. Dra med en gaffel i smeten så det rörs om något.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar