Mandelhjärtbakelser med chokladgrädde med smak av körsbärscheescake - glutenfritt
Då så tänker jag semlekladdkaka möter en mandelmoussebakelse och då blir det så här. En glutenfri semlekladdkakebotten i muffinsformar så det är lätt att göra rätt antal. Genom att dela receptet på 3 så får ni ut till 4 bakelser om ni inte vill göra en massa såklart. Ibland är satserna så stora men här går det att dela upp. Receptet går alltså även att göra till semlemuffins och bara klicka på vanlig grädde på toppen.
Semlekladdkakemuffins, 12 st
150 gram smör
3 ägg
200 gram malen mandel eller mandelmjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma (malen)
2 krm salt
Sätt ugnen på 185 grader. Ta fram 12 muffinsformar. Om ni använder pappersformar så ställ två i varandra så de är stabila. Smält smöret och ställ åt sidan så det får svalna lite. Mal mandel och häll alla torra ingredienser i en bunke och rör runt. Tillsätt äggen och smöret. Rör till en smet och klicka ut i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter (16-20 minuter). De ska inte vara rinnande eller för lösa. Låt svalna.
Körsbärschokladgrädde
3 dl grädde
100 gram körsbärspraliner (6 praliner)
Värm grädden (ska inte koka), häll den varma grädden över pralinerna och rör tills chokladen smält. Låt stå kallt i ett par timmar i kylen (låt svalna innan den ställs in). Vispa som vanlig grädde och dekorera hjärtbakelserna.
Säg att du älskar mintchoklad, varför inte pröva med mintchoklad istället eller apelsinchoklad:) Anpassa efter egen smak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar