onsdag 22 mars 2017

Vita kladdkakemuffins med lakritsmandel och hallon, glutenfria

Rostade mandlar med havssalt och lakrits. Riktigt smaskigt och lätt att slänga ihop! Tänk sedan att ni hackar några och toppar vita kladdkakemuffins med dessa. Ja det blev riktigt bra. Jag gillar när lakritsen inte tar överhanden dock så vill ni ha mycket lakritssmak så kan ni öka mängden lakritspulver. Jag gjorde mina glutenfria men vill ni kan ni byta ut mandelmjöl och potatismjöl till vetemjöl istället.



Vita kladdkakemuffins toppade med hallon och mandlar rostade i lakrits, 12 st

100 g smör
100 g vit choklad (ex Guido Castagna)
2 ägg
1.5 dl socker
1 dl mandelmjöl
0.75 dl potatismjöl
en nypa mellangrovt havssalt

Topping:
50 g mandlar rostade i lakrits, för recept klicka här
några hallon per muffin

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en muffinsplåt och sätt muffinsformar i.

Smält smöret och vänd i chokladen som ska vara hackad. Rör tills allt är smält.

Förbered toppingen. Hacka mandeln och ta fram hallonen. Ställ åt sidan.

Vispa ägg och socker i en separat skål.

Vispa i chokladen i äggsmeten och vänd i mjölsorterna och saltet. Häll upp i formarna. 

Strö på toppingen och tryck ner den lätt.



Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

Låt stå och svalna. Servera med glass eller grädde och strö gärna lite lakritspulver på toppen. Klarar sig fint i flera dagar i lufttät burk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar