fredag 24 mars 2017

Skorpor med vit choklad, citron och lakrits

Nu är det helg! Här kommer recept på bra helgfika. Så himla gott. Det bjuds på klassiska skorpor. Underskattade helt enkelt! Dessa valde jag att smaksätta med citron, lakrits och vit choklad. Smaksättningarna kan dock varieras i det oändliga... 



Skorpor med citron och lakrits, en långpanna full

1 dl grovhackad mandel
150 g vit choklad, ex Guido Castagna
5 dl vetemjöl special
1.5 dl socker
0.5 tsk mellangrovt havssalt
1-2 tsk lakritspulver
1.5 tsk bakpulver
75 g smör
3 ägg
rivet skal av en citron

Garnering: florsocker och lakritspulver

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.

Hacka mandel och choklad i bitar och lägg åt sidan. Lägg alla andra ingredienser i en matberedare och kör till en deg. Den är ganska kladdig.

Vänd i mandel och choklad. Dela upp i två lika stora degar och rulla ut till längder och lägg på plåten. Längderna blir ca 25 cm och blir ca 4-5 cm tjocka. Sikta florsocker och lakrits över längderna.

Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Ta ut plåten och låt svalna under 10 minuter. Höj värmen till 200 grader.

Skär cm-stora kakor och vänd kakorna så de ligger på sidan. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter. Ta sedan ut plåten, vänd kakorna och grädda ytterligare 6-8 minuter.



Ta ut och låt svalna. Förvara kakorna i lufttät burk.
NJUT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar