måndag 30 november 2015

Mjuk pepparkaka med lingon

Så gott det är med mjuk pepparkaka! Jag föredrar med lingon i men det är ju en smaksak. Om man vill festa till det lite så är det ljuvligt med vispad grädde till. Pröva gärna att röra i lite lingonsylt i grädden, mums!

Mjuk pepparkaka, 1 st
2 stora ägg
1.75 dl socker
75 g rumsvarmt smör
1.5 dl lingonsylt
1.5 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
1.5 tsk ingefära mald
2 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör och sylt. Tillsätt mjölken. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör i. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-50 minuter. Börja kolla i tid..
Känn med sticka så den är torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar