måndag 27 juli 2015

Citronkaka, utgå från en god sockerkaka

Då så har jag en massa eko citroner och för att använda dem så är det ju alltid gott med en vanlig sockerkaka smaksatt med citron. I de fallen då bara citronsaft behövs så brukar jag riva och frysa skalet till en annan gång. Bra tips så man inte behöver slänga "halva" frukten.

Citronkaka

100 g smör
1.5 dl socker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 citroner (skal av 2 och saft av 1.5-2, smaka av)
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa (jag använde kokos) en sockerkaksform.
Börja med att vispa smör och socker. Vispa i ett ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta i det. Vispa i citron och mjölk och häll upp i formen. Lite beroende på form så ska kakan gräddas i 40 minuter men börja passa minst 5 min innan. Ta ut då stickan är torr. Låt svalna i formen några minuter innan den stjälps upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar