tisdag 23 juni 2015

Solkaka med smak av kardemumma och rabarber

Då är ytterligare en solkaka bakad och denna gång ersatte jag hälften av sockret med rabarbersirap samt tillsatte lite mortlad kardemumma i krämen uppepå. En mycket bra kombination.

Solkaka
2 ägg eko
1 dl socker
0.5 dl rabarbersirap
2 dl vetemjöl eko
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten

Kräm
100 g smör eko/margarin 
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eko
1 äggula eko
1 dl kokos eko +till garnering
1 tsk mortlad kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och sirap vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa i vattnet i äggsmeten och sedan mjölet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt stå några minuter, stjälp upp och låt svalna.
Häll smör och socker i en kastrull och smält. Tag från plattan och rör i äggula, kardemumma och kokos. Rör fort och ordentligt. Bred över kakan och strö över kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar