torsdag 19 juni 2014

Rabarbersaft och kräm

Riktigt god rabarbersaft. Resterna använde jag till en god kräm. Allt används, praktiskt.



Rabarbersaft
2 kg rabarber
3 liter vatten
10 dl socker

Kan smaksättas med citron, kardemumma, kanel.

Skölj och skär rabarbern i bitar. Häll i en stor gryta och koka upp rabarber och vatten. Låt koka i ca en kvart tills rabarbern faller isär. Sila i duk och tryck ut den sista saften. Värm saften med sockret, rör om och häll upp i väl rengjorda flaskor. Frys saften som ej går åt i plastbyttor. Gärna lagom stora burkar som motsvarar en flaska. 

Resterna som blir kvar av rabarbern häller ni i en kastrull. Till ca 1 kg rabarbermos tillsatte jag 2 dl vatten och 2 dl socker. Värm en liten stund. Sedan är det bara att njuta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar