onsdag 4 juni 2014

Kladdkaka i långpanna


Det är stort kalas på gång och då får man ta fram stora formarna:) Praktiskt och enkelt är det att göra kladdkaka i långpanna. Denna är lite seg, saftig och riktigt god!

Kladdkaka i långpanna, ca 25 bitar
300 g smör/margarin
300 g mörk choklad av bra kvalitet ex Marou
5 dl strösocker
4 dl vetemjöl eko
2.5 dl kokos eko
1.5 msk vaniljsocker
3 krm mellangrovt havssalt
4 stora ägg eko
100 g hackad mjölkchoklad ex Guido Castagna

Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en form och klä med bakplåtspapper (30-40 cm).
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i chokladen och tag av från plattan. Rör till en smet. Rör i resten av ingredienserna, avsluta med den hackade chokladen och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter (jag tog 20 och då blev den lite seg men saftig).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar