söndag 18 maj 2014

Frukostfrallor, så lätt det bara kan bli

Superlätta frallor att förbereda på kvällen (tar max 10 minuter), ställ in en bunke i kylen över natten och klicka ut på morgonen och in i ugnen i 15 minuter. Det jobbigaste är väl att vänta på att de ska svalna något innan man får äta dem.



Frukostfrallor, 10-12 st
25 g jäst
5 dl kallt vatten
1 tsk salt
2 msk mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl vetegroddar
1 dl havregryn eko
3.5 dl vetemjöl special fullkorn
3.5 dl vetemjöl special eko

Smula jästen i en bunke. Rör ut med lite av vattnet och rör sedan i resten av vattnet. Rör i resterande ingredienser (blir en klibbig deg), sätt på plastfolie på bunken och ställ in i kylen.
Nästa morgon: Sätt ugnen på 200 grader. Strö fiberhavregryn på en bakpappersklädd plåt. Klicka ut 10-12 frallor och strö havregryn eller valfria frön och grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Går fint att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar