tisdag 8 april 2014

Whiskymousse med popcorn, popart?

Popart? 

En ljuvlig dessert men bara för den som gillar kraftig chokladsmak. En ren och enkel dessert med lite socker. Sockret i desserten är bara lite från chokladen och det som är i popcornen.



Whiskymousse med popcorn, popart?, 4 port eller många skedar vid små desserter

125 g smält mörk choklad av hög kvalitet och kakaohalt, ex Kallaris 85% eller Guido Castagnas 76%
3 ekologiska ägg
15-25 g hackad mörk choklad av samma märke som ovan
1.5-2 msk whiskey

Dekoration

Karamelliserade popcorn, macchiato och whiskysmak från Joe´s & Sephs

Smält chokladen i en skål (jag kör 2x1 minut i micron och rör emellan). Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör i gulorna i den smälta chokladen som fortfarande är varm. Rör i whiskyn. Vänd ner äggvitan i chokladen. Rör sist i den hackade chokladen. Häll i glas och låt stå i rumstemperatur i några timmar. 

Denna är lika god dagen efter och dagen efter det. Dekorera precis innan servering. Man kan även klicka på en klick grädde för att dämpa chokladsmaken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar