måndag 20 januari 2014

Banantårta med chokladmousse



Banantårta med chokladmousse

75 gram smör eller margarin
2.5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 bananer
100 gram mörk choklad (använde idag Kallari 75%)
2.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat

Chokladmousse
2 dl vispgrädde
100 gram ljus kvalitetschoklad, mjölkchoklad (ex Guido Castagna)
1 äggula

Garnering
1 hackad dubbeldajm

Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna. Hacka den mörka chokladen. Låt allt ligga i var sina skålar så länge. 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med avtagbar kant alt klä den med bakplåtspapper.
Blanda ner socker, mjölk, salt och vaniljsockret i smöret. Dela äggulor från vitorna. Häll i gulorna i smörblandningen och lägg vitorna i en egen skål. Vispa vitorna hårt. Blanda mjöl och bikarbonat i en skål. Häll nu i choklad och bananer i smörblandningen. Sikta i mjölblandningen. Vänd sist i äggvitorna.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.

Låt svalna, nu gör vi mousse. Bryt och smält chokladen i micron 1 minut. Rör och micra 30 sek till. Rör tills allt är smält. Låt svalna något. Vispa grädden. Rör i äggulan i chokladen och vänd försiktigt ner grädden. Bred på tårtan och njut. Den är nästan godare dagen efter:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar