torsdag 6 juni 2013

Rabarbermazarin i tårtform

Tårta, mazariner, rabarber, allt är gott. Ihop blir det jättegott:)


 
Rabarbermazarin, sommarens tårta

Botten:
3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 dl socker
100 g rumsvarmt smör
1 litet el 0.5 stort ägg (häll resten i fyllningen)

Rabarberkompott:
300 g rabarber
1 dl socker
2 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
3 stora el 4 små ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Börja med botten. Klä en rund form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Ta fram matberedaren (el gör för hand såklart) häll i mjöl, bakpulver och socker. Klicka i det rumstempererade smöret. Mixa. Häll i ägget. Tryck ut i formen och låt stå i kylen minst 30 minuter.

Gör kompotten. Skiva rabarbern tunt. Häll i en kastrull med sockret (tillsätt vaniljpulvret efter några minuter) och låt koka i ca 10-15 minuter tills rabarbern är mjuk och mosad. Låt stå och svalna något.

Sätt ugnen på 200 grader. 

Nu gör vi fyllningen. Den gjorde jag bekvämt i matberedaren med. Mixa mandelmassa och socker. Tillsätt äggen en åt gången. Häll sist i mjöl och bakpulver.

Ta fram formen från kylen. Häll i kompotten i botten och fyllningen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

Låt stå och svalna.

Garnera sedan med florsocker blandat med lite vatten. Prova er fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar