måndag 27 februari 2012

Cheesecake på browniebotten!

Nu är det dags att skriva igen. Oj så jag hunnit baka men jag har glömt fota eller bara gjort repriser... Nu kommer dock lite nya recept igen.



Cheesecake på browniebotten, blir ca 10-15 bitar

Botten:
115 g margarin eller smör
125 g mörk choklad (Guido Castagnas 76% är ljuvlig!)
2 1/2 dl strösocker
2 vispade ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 krm mellangrovt salt

Cheesefyllningen:
400 g cream cheese
knappt 1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
1 överfull dl naturell yoghurt

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader och lägg ett bakplåtspapper i en brownieform ca 20x26 cm.

Smält margarinet, tag från plattan, häll i den hackade chokladen och rör tills det är en slät chokladsmet. Rör i sockret. Tillsätt nu ägg och mjölk och vispa hela tiden. Äggen tar ni ett åt gången.
Vänd ner mjölet siktat. Rör snabbt ihop smetet och häll ut i formen.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Sänk sedan till 160 grader.

Under tiden den är inne gör ni cheesen:) Vispa ihop alla ingredienser till en slät god fyllning. Häll på kakan och grädda i ytterligare ca 45 minuter eller då ostsmetens mitt har stelnat.

Låt stå några timmar innan servering. Garnera med smält choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar