torsdag 13 oktober 2011

Äpplekaka på nytt sätt


Äpplebrownies!!!


Segt och gott äppletäcke:
1 dl farinsocker
55 g margarin eller smör
1 äpple som är tunt skivat

Brownie:
115 g margarin eller smör (rumstempererat)
2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 krm mellangrovt havssalt
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk kanel
2 grovt rivna äpplen
1 dl hackade hasselnötter

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en brownieform (ca 20-22 cm).

Först äppletäcket: Häll smör och socker i en kastrull och smält på låg värme under omrörning. Häll i formen och lägg ut äppleskivorna på.

Brownie: Vispa smör och socker. Häll i äggen ett åt gången och sedan saltet. Sikta i alla torra ingredienser. Vänd sist ner äpple och nötter. Häll smeten över äppletäcket.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter.

Låt svalna i formen i ca 10 minuter och stjälp sedan upp kakan så äpplebitarna kommer uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar