torsdag 3 mars 2011

Fiskgryta och nybakt bröd!!! Doften av nybakt bara studsar mellan väggarna

Jag har hittat ett kanonrecept på bröd. Enda nackdelen är att det är en del socker i. Kan minskas till nästa omgång. Tror nog att 2 dl räcker ist för 3.




Söta grova limpor, räcker till 4 limpor

50 g jäst för söta degar
12 dl ljummet vatten
3 dl farinsocker (tror det räcker med 2)
1 msk salt
1 dl fibrex
11 dl vetemjöl
15-16 dl rågsikt

Smula jästen i en stor skål. Värm försiktigt vattnet till fingervarmt. Häll det över jästen och rör tills det har löst sig. 

Häll i allt annat men spara någon dl av rågsikten. Knåda degen tills den ej klibbar fast i allt. 

Låt jäsa under bakduk 20 min.

Dela degen i 4 bitar. Knåda och gör 4 limpor som ni lägger på bakpappersklädda plåtar. 

Låt jäsa under bakduk 20 min.

Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min. Tills bröden fått fin färg och låter ihåliga då du knackar på dem.


Imorgon kommer drömrulltårta med lakritskräm!!!! See ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar