tisdag 30 mars 2021

Pistagegrottor

 Syltgrottor fast med pistagekräm, ja det var smaskigt. Ringlade dessutom lite vit choklad smaksatt med kardemumma över. En fantastisk kombination.


Pistagegrottor, 30 st

200 g smör

0,75 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 krm salt

4,5 dl vetemjöl

0,5-1 dl pistagekräm (kan även bytas mot curd eller sylt)

Garnering:

20 g smält vit choklad med smak av kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. sätt 30 små muffinsformar på en plåt. Blanda smör och socker. Blanda ihop resten av alla torra ingredienser i en skål och knåda i det i degen. Gör 30 bollar, tryck en tumme i varje boll och klicka i lite pistagekräm. 

Skicka in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.

Låt svalna och garnera med smält vit choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar