måndag 1 februari 2021

Semla fast en muffins men den smakar semla fast med lite pistage

Om du snabbt vill ha en semla så är det inte dumt att göra en på en muffins som går supersnabbt att slänga ihop. Jag älskar red velvet cake och tar gärna det receptet även till muffins. Receptet finner ni här och då räcker de till 15-16 muffins.




Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter med 200 graders värme. Låt svalna.

Mandel- och pistagefluff till 8-10 st:

100 g riven mandelmassa
75 g pistagekräm, gärna La Perlas underbara som finns här
2 dl vispad grädde
Värm ihop mandelmassa och pistagekräm på svag värme och låt svalna. Vänd i den vispade grädden.

Dekorera muffinsen. Jag brukar dela dem på mitten och lägga lite på toppen. Eller så tar ni extra mycket uppepå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar