fredag 16 mars 2018

Rågflingebröd med katrinplommon

Jag hittade ett recept på rågflingepaketet som var intressant. Jag gjorde om det lite och det var inte dumt alls!



Rågflingebröd, 1 limpa

3 dl rågflingor
7 dl rågsikt
1 dl dinkelkross (funkar med all sort kross el frön)
0.5 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
1.5 tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl hackade katrinplommon eller aprikos eller russin
(2 msk honung kan uteslutas eller tillsättas)

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en avlång brödform och klä med bakplåtspapper.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner resterande. Häll den kletiga degen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 minuter.

Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under en bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar