torsdag 8 juni 2017

Knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan, glutenfri

Så jag är fortfarande i stadiet med experiment. Idag resulterade det i en knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan. Ett sött knäckigt täcke med salta jordnötter och fyllig smak av timjan. Med en söt vaniljglass till blev det ljuvligt! Ta bort nötter och timjan om ni vill alt vid allergi kan ni prova att byta jordnötter mot solrosfrön.

Denna gjorde jag glutenfri men ni kan ersätta glutenfritt mjöl till vetemjöl.



Knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan

500 g rabarber i bitar (lite mer än en liter)
2 dl socker
2 dl havregryn, glutenfria
1.75 dl glutenfri mjölmix, recept här
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
0,5 dl grädde
0,5 dl sirap
0,5 dl färsk hackad timjan
1 dl hackade salta jordnötter

Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Tag fram en pajform och smörj botten med lite smör.
Skär rabarbern i 1-2 cm stora bitar och lägg i formen.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör, grädde och sirap i en kastrull. Häll detta över mjölblandningen och rör sist i timjan och nötterna. Häll över rabarbern.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar