söndag 16 april 2017

Moccabakelser, en uppdatering av moccatårtan

Pappas gamla favorit moccatårtan i en uppdaterad version. Så bakelser är ju fina trevliga och naggande goda. En mäktig dessert som du här kan göra hur stora eller små som du vill. Dessa bakverk bör göras minst dagen innan servering.


Moccabakelser, 20-25 st beroende på storlek och antal våningar

Marängbottnar ca 40-60 st beroende på storlek
4 äggvitor
2 dl florsocker

Smörkräm:
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
kallt starkt kaffe

Sätt ugnen på 100 grader varmluft så kan du grädda båda plåtarna samtidigt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Spritsa runda fina marängbottnar. Grädda båda plåtar i en timme. Byt plats på plåtarna efter ca 40 minuter. Efter 60 minuter stäng av ugnen, öppna luckan för direkt stänga igen. Låt marängerna stå tills det är kallt i ugnen igen och de svalnat. Förvara dem i lufttät burk fram till garneringen. Denna del kan förberedas långt i förväg.

Smörkräm: Vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt vaniljsockret och sedan lite kaffe åt gången. Var försiktig så krämen inte skär sig. Spritsa ett lager kräm på en botten, lägg på en botten till för att spritsa på ett lager smörkräm till.

Låt stå kallt. Gör iordning dem minst en dag innan servering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar