söndag 26 oktober 2014

Kladdkaka med pumpa och jordnötter

Sött möter salt och gärna kraftig choklad till det, mums. Servera med en klick grädde.




Kladdkaka med pumpa och jordnötter, 1 längd

100 g tärnad pumpa
2 msk vatten
100 g smör eko
100 g mörk kvalitetschoklad ex Kallari 85%
2 ägg eko
1 dl rårörsocker eko
1.5 dl vetemjöl eko
0.5-1 dl hackade salta jordnötter (ta nötter efter smak)

Ta fram en avlång brödform och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, rör i chokladen som ska vara välhackad. Ställ åt sidan. Häll den tärnade pumpan i en kastrull och häll i vattnet. Låt koka några minuter tills det blir en pumpapuré. Mosa med en gaffel och ta från spisen och låt svalna något. Vispa ägg och socker i en skål. Rör i chokladsmeten, pumpan och jordnötterna. Sikta i mjölet. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12-15 minuter. Denna är nästan godare dagen efter och dagen efter.... Servera med en klick grädde.
För marängrecept klicka här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar