måndag 2 april 2012

Halloncheesecake med browniebotten


Gott gott gott! Denna imponerar på alla! 

Halloncheesecake på browniebotten, 1 tårta

115 g smör eller margarin
125 g mörk choklad
2 dl strösocker
2 ägg
0,5 dl mjölk
2,5 dl mjöl

cheesetäcket:
400 g cream cheese
1 överfull dl socker
3 små eller 2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1 överfull dl vaniljyoghurt (el vanlig)
Ca 1 dl hallon (färska eller frusna)

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en rund form med avtagbar botten med bakplåtspapper.

Nu gör vi browniebotten. Smält smöret och tag kastrullen från plattan och häll i den hackade chokladen. Rör till en jämn smet. Rör i sockret.
Vispa i mjölk och äggen.  Vänd sist i mjölet och häll i formen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.

Nu gör vi klart cheesetäcket. Vispa ihop alla ingredienser utom hallonen, yoghurten sist.

Häll på browniebotten, strö hallonen på och grädda i 160 grader i ca 50-60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar