söndag 23 januari 2011

Härliga söndag! Amerikanska pannkakor- bästa receptet!!!

Mums för bruncher! En perfekt söndag ska nog innehålla en brunch. Idag hann vi visserligen äta lite frukost först men kl 12 kom kompisarna. Idag bjöds det på amerikanska pannkakor med ljummen nygjord sylt, bacon (inte hemmagjorda:-)) och nybakta muffins. 

Idag närmade vi oss de perfekta muffinsen. Chokladmuffins med chokladbitar i och lite giandujanougat på toppen som smälte likt lite topping! Italienskt kaffe till i mina fina Gefle grandkoppar. Visserligen en teservis men kaffet smakar lika gott i dem:-)




Här får ni recept på de bästa pannkakorna (enl mig)
Räckte perfekt till oss 4 matvrak.

3 ägg
5 dl mjölk
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker

Separera ägggulorna från vitorna och lägg dem i var sin skål. Vispa äggvitorna till hårt skum (tar bara ca 5 min). Vispa i mjölken i äggulorna. 
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker. Sikta i detta i mjölkblandningen. Vänd sist i äggvitorna. Låt smeten stå i ca 20-30 minuter innan de steks. Jag gör de ca 15 cm i diameter.


Nu till dagens muffins!!!

Chokladchockmuffins
3 ägg
2 1/2 dl muscovadosocker
4.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk havssalt (mellangrovt)
200g mörk choklad (hackad i bitar) Använd gärna Guido Castagna antingen 61 % eller 76% kakaohalt för chokladälskaren!!!! Denna choklad är ljuvlig! Finns på www.ecoefashion.com
1 tsk bakpulver (ngt överfull)
1 dl rapsolja
1 dl vatten

Lite giandujanougat till garnering (passar säkert fint med vit eller mjölkchoklad med. Tag efter suget för dagen). Gillar ni nougat så måste ni prova Guido Castagnas gianduja. 

Häll olja och vatten i en kastrull och ställ av kastrullen då det börjar sjuda. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop vetemjöl, kakao, chokladen och bakpulvret. Vispa i vattenblandningen i äggblandningen. Vispa sedan i mjölblandningen. Klicka upp smeten i muffinsformarna. Räcker precis till 12 st. Rekommenderat i 12 fina pappersformar som placeras i en muffinsform. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 12 minuter i 225 grader.
Då ni tar ut muffinsen så lyft ur dem ur formen. Lägg en liten bit giandujanougat på toppen och då den smält tillräckligt kan ni smeta ut det över toppen.

Betyg 6.5 av 10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar