torsdag 27 mars 2014

Snabba limpor med vetekross och vetegroddar



Snabba limpor med korn och groddar, 2 st

50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
0.5 dl mörk sirap
3 msk avokadoolja
2 finrivna morötter eko
2 tsk salt
1 dl vetekross
1 dl vetegroddar
8 dl rågsikt eko
8 dl vetemjöl eko

Smula jästen och rör ut den med ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna men ta det sista mjölet pö om pö så du ser hur mycket du tycker att du behöver. Knåda till en smidig deg. 
Dela degen i två bitar och gör två limpor som läggs på en bakpappersklädd plåt. 
Ställ in i nedre delen av ugnen, sätt på 200 grader och låt stå i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar