Brysselkex med lakrits, mini
200 g smör
1 dl socker
1 tsk äkta vanilj
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
Rullas i
0.5 dl socker
1 tsk lakritspulver
Knåda ihop degen. Rulla ut till två rullar, rulla i sockerblandningen och linda in i plastfolie. Låt vila i kylen i ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Skär sedan i ca 5 mm tjocka skivor och lägg på en bakpapperklädd plåt.
Hälften toppade jag med
5 tsk päronmarmelad med mandel som jag kryddat med 1 krm lakritspulver.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
De kan pimpas ytterligare genom lite kräm emellan så det blir dubbla brysselkex med lakritskräm. Jag gör lite kräm åt gången och fryser de kakor som inte går åt.
Lakritskräm
30 g smör
30 g grekisk yoghurt ekologisk
2 dl florsocker
lakritspulver efter smak
Vispa med elvisp och lägg kexen 2 och 2.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar