Nja lite socker kan man väl erkänna. 2 msk honung är det i. Mer behövs absolut inte till dessa. De är goda som de är, ljuvliga med lemoncurd, kan även tänka mig någon frosting eller sockerlag med smak av citrus. En bra muffins som kan ätas till frukost, fika och äh hela dagen faktiskt.
Majsmuffins, 12 st
2.5 dl mjölk eko
1 dl avokadoolja (egentligen ska man väl ha en smakfri olja men denna var god!)
2 ägg eko
2 msk smält smör eko
2 msk honung fair trade
2 dl vetemjöl eko
1 dl rågsikt eko
2 dl majsmjöl eko
1 tsk äkta vanilj eko
1 msk bakpulver
0.5 tsk salt
Ta fram 12 silikonformar eller en muffinsform. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop mjölk, olja, ägg, smör och honung.
Blanda resterande ingredienser i en separat skål och vispa i det i mjölkblandningen.
Skeda upp i formarna och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter (prova med en sticka så de ej är klibbiga).
För recept till lemoncurden klicka här! Det är såååå gott och enkelt var det med. Jag vet inte varför jag skjutit upp det att göra lemoncurd....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar