lördag 1 februari 2014

Matbröd i långpanna

Matbröd i långpanna

50 g jäst
2.5 dl vatten
2.5 dl mjölk
3.5 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
0.5 dl ljus sirap
2 msk rapsolja
6 dl rågsikt
2-3 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). Rör i allt utom vetemjölet. Knåda ner vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt. Skär/skåra rutor. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna under bakduk på ett galler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar