Ni måste bara prova detta recept! Det är en galet god dessert och så jobbig är den inte heller! Gör marängerna dagen innan eller på morgonen/fm. Ingen glassmaskin behövs.
Maränger, 45-50 st
2 äggvitor (ca 70-80 gram)
0.5 krm salt
1.25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0.5 msk maizena
lite pressad citron
Sätt ugnen på 100 grader. Ta fram en bakpappersklädd plåt.
Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Häll i sockret men lite åt gången. Vispa i ca 10 minuter. Vispa ner resten av ingredienserna.
Häll smeten i en sprits och tryck ut fina toppar.
Grädda i nedre/mitten av ugnen i 1.5 timme. Låt dem stå kvar i ugnen tills de svalnat (jag tog dem efter ett tag och de var lite ljumna och helt ljuvliga).
Glass
6 äggulor
1 tsk äkta vanilj
1.5+0.5 dl socker
250 g hallon
6 grädde
Vispa äggula, vanilj och 1.5 dl socker till ett fluffigt skum. Passera hallonen genom en sil och rör detta med 0.5 dl socker. Vispa grädden i en separat skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd i ca 30 maränger, rippla i hallonen och häll i en form, täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4 timmar. Ställ fram formen ca 20 minuter innan servering. Doppa formen i hett vatten för att kunna hälla upp glassen på ett fat. Garnera med maränger och ev hallon och chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar