söndag 23 februari 2014

Kladdkaka med lakritsmousse



Kladdkaka med lakritsmousse


100 g smör
100 g mörk kvalitets choklad typ Guido Castagna
2 ägg
1 dl farinsocker
1 krm havssalt
1 dl vetemjöl

Smält smör, tag av från plattan och rör ner hackad mörk choklad. Rör tills det är en slät smet. Tag en brödform och klä med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker i en skål, tillsätt chokladblandningen och övriga ingredienser.
Häll i formen och grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Den ska nätt och jämt ha blivit gräddad:)

Mousse
100 g mjölkchoklad
20-25 g mörk choklad
1 dl grädde
1 äggula
1 msk muskovadosocker
2 tsk lakritspulver
1.25 dl vispad grädde

Hacka  chokladen och ställ åt sidan. häll 1 dl grädde, äggula och socker i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning till smeten tjocknat lite. Häll i chokladen och rör till det smält. Tillsätt lakritsen. Låt svalna. Vispa 1.25 dl grädde och vänd försiktigt i chokladsmeten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar