Supergoda kardemummamuffins med sylt i, 9 st
2 ägg
2 dl socker
1.5 dl vaniljyoghurt
1 dl rapsolja
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
0.5 tsk mellangrovt havssalt
1 tsk sylt/marmelad per muffins (jag använde hemmagjord sylt av vinbär och hallon)
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt fram muffinsformarna (jag använde 6 silikonformar och satte i en muffinspanna och fyllde ut med muffinsformar i pannan.
Mortla kardemumman och häll alla torra ingredienser i en bunke och rör (dock ej strösockret).
Vispa ägg och socker pösigt i en annan bunke. Vispa i yoghurt och olja.
Vispa försiktigt i de torra ingredienserna.
Fyll muffinsformarna till hälften, lägg en tsk sylt/marmelad i och fyll på med smet. Lämna dock lite plats då de så klart växer i ugnen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar