lördag 4 augusti 2012

Nybakt bröd är lyxigt! Mellangrovt lantbröd.

Mellangrovt lantbröd



50 gram jäst
6 dl fingervarmt vatten (37 grader)
0.5 dl olivolja
2 tsk salt
4 dl fint rågmjöl
ca 12 dl vetemjöl

Smula jästen och lös med lite av vattnet. Då jästen löst sig så häller ni i resten av vattnet, oljan, salt, rågmjölet och slutligen vetemjölet. Knåda till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk i 40-60 minuter.

Dela degen i 2 bitar, knåda lätt och rulla ut till en limpa (två totalt). Lägg limporna på en bakpappersklädd plåt, strö lite mjöl över och jäs under bakduk i ca 30 minuter.

Skär snitt över limporna innan dem sätts in i ugnen.

Sätt ugnen på 250 grader. Då den är där så sänker ni till 225 grader och sätter in brödet direkt i nedre delen av ugnen. Grädda i ca 25 minuter.

Låt svalna på galler. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar