Skördetid är rolig tid. Dock resulterade gårdagen i 5 fästingar. Där är nackdelen med denna tid då jag även plockar mycket svamp och blåbär i skogen... Men men. Imorgon ska jag plocka en massa hallon och tänkte då pröva att göra något av det i min bakmaskin...
Idag är resultatet både hallon och vinbärsmarmelad / sylt.
En blandning av sylt och marmelad gjord av hallon och vinbär, 1.5 L
Idag är resultatet både hallon och vinbärsmarmelad / sylt.
En blandning av sylt och marmelad gjord av hallon och vinbär, 1.5 L
400 gram hallon
600 gram röda vinbär
1 kg strösocker
Saften av 1 stor citron
Häll bären i en stor gryta och låt koka försiktigt så de mosar till sig.
Rör i socker och citron och låt koka försiktigt i ca 20 minuter för sylt och ca 30 minuter för marmelad.
Skumma vid behov.
Häll upp i rena burkar och frys det som inte skall användas.
God som den är men detta är fyllningen i mina goda kardemummamuffins med marmelad. Passar även utmärkt i hallongrottor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar