Rulltårta med äpplemos och färska hallon
3 stora ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vatten
Fyllning:
115 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 dl äpplemos
färska hallon
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta fram en plåt och lägg bakplåtspapper på.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i det i äggblandningen. Vänd sist ner vattnet. Häll upp på bakplåtspappret och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll för det går fort!
Ta fram ett bakplåtspapper till och strö strösocker på. Stjälp upp kakan på detta papper då den är klar och drag försiktigt av det gamla pappret. Låt svalna.
Gör nu smörkrämen. Vispa smör, vaniljsocker och florsocker. Rör sist i äggulan.
Bred ut smörkrämen på kakan. Bred på äpplemoset och strö över hallon. Rulla ihop den och låt den stå i kylen en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar