Kladdkaka med hallon, perfekt kombination
200 g margarin
200 g mörk choklad (Guido Castagna 76% kakaohalt är ljuvlig i)
4 ägg
1.5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 krm mellangrovt havssalt
1-2 dl hallon
Smält smöret, lägg i chokladen (bryt i bitar) och tag av kastrullen från plattan. Rör tills chokladen är smält i smöret. Låt svalna ngt.
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant. Alt lägg bakplåtspapper in en form.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker. Häll i saltet och sedan chokladblandningen.
Sikta ner mjölet. Häll upp i formen, strö på hallonen och tryck ner dem något. Vill ni kan ni även blanda i hallonen i smeten men tårtan blir finare då de är uppepå.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 14 minuter. Passa tiden!!!! Den ska vara kladdig.
Detta är en kul present att ge bort. Köp en form på loppis:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar